Categories
Uncategorized

EXPOSICIÓ JOAN JUNYER

RECONEIXEMENT A  LA FIGURA DE JOAN JUNYER

Joan Junyer fou una figura molt singular de l’art del segle XX i, malgrat el gran desconeixement existent al voltant de la seva obra i la seva figura, va realitzar una destacada obra que va obtenir un gran reconeixement internacional . Per tal de fer un primer pas en el reconeixement, i, en molts casos, en el descobriment de la seva important tasca, tres institucions (Fundació Apel.les Fenosa, Ajuntament de Barcelona i Govern Balear) uneixen els seus esforços i presenten una petita mostra de la seva ingent i important obra.

L’ any 1977, el matrimoni format per l’ artista Joan Junyer i la  pedagoga Dolors Canals feien donació dels seus bens al seu país, com  un acte de fraternitat feta des del seu exili americà. Tarradellas
signà la recepció de la Casa del Consolat de Vallcarca en la seva  condició de president provisional. La Diputació de Barcelona figurava com a propietària futura i l’ any passat la Diputació de Barcelona va cedir la casa a l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva part, el Govern Balear va rebre la finca de Llucalcari, on Joan Junyer va rebre el llegat pictòric de la passió mallorquina del seu oncle, el pintor Sebastià Junyer.

Ara la Casa del Consolat espera el seu destí cultural, i una doble mostra intentarà donar a conèixer la figura de JOAN JUNYER,  donant d’ aquesta casa, amb la finalitat de reconèixer el seu gest  altruista i la seva vocació de fraternitat universal.

La mostra es  presentarà a la Casa del Consolat de Vallacarca i a la  Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell, entre els dies 8 d’octubre i 30 de desembre, i durant l’ any 2017 al Museu de Mallorca.

Comissariada per Fina Duran i Isabel Casanellas, l’exposició està   organitzada per la Fundació Apel·les Fenosa,  l’ ICUB, el Districte  de Gràcia i el Govern Balear.

junyer foto picasso 001.jpg

Deixa un comentari